Gemengde zangvereniging Vivente - Jubileum

Jubileum

Koorreis

In het kader van het 50-jarig jubileum is Vivente van 14-17 mei 2015 op koorreis gegaan naar Londen. Uiteraard ging het koor daar ook zingen, onder andere op zondagochtend tijdens een mis in de Parish Church of St. John in Hampstead, een buitenwijk van Londen.

Hoogtepunt van de reis was echter het a capella koorconcert op vrijdag 15 mei, de dag na Hemelvaart: Vivente mocht (jawel, 'mocht')  toen een concert, een zogeheten Lunch Recital van een half uur in St. Paul's Cathedral geven!

Er worden zeer hoge muzikale eisen gesteld aan gastkoren die daar willen zingen. Daarom waren wij dan ook apetrots en met recht vereerd dat ons deze kans, na een selectieprocedure, werd gegund. Om in de grootste kerk van Engeland te mogen staan en daar te mogen zingen was alleen al een onvergetelijke muzikale ervaring van de bovenste plank.

Feest met "The Messiah" van Händel

Op 21 november 2015 heeft Gemengde Zangvereniging Vivente in het kader van zijn 50-jarig bestaansjubileum "The Messiah" van Händel in Theater de Maaspoort in Venlo uitgevoerd. Het was een geweldige avond, het jubileumjaar meer dan waardig!

Koor en gastzangers hebben ruim anderhalf jaar aan The Messiah gewerkt en dat heeft ruimschoots zijn vruchten afgeworpen. Onder leiding van dirigent Leo Smeets konden het koor, gastzangers, Clara Lammers Lisnet (sopraan), Jorg Delfos (altus), Arco Mandemaker (tenor), Kees van Hees (bas) en het Lambertus Consort het publiek, dat in groten getale aanwezig was, laten genieten van de prachtige stukken uit The Messiah. Na afloop was iedereen dan ook razend enthousiast.

The Messiah zit er nu op. We gaan op naar een nieuw hoofdstuk, met nieuwe muziek, nieuwe uitdagingen, op weg naar hopelijk een nieuw jubileum!

Contact

Gemengde zangvereniging Vivente
info@viventevenlo.nl

Repetities

Wij repeteren iedere woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in De Bantuin, Pastoor Kierkelsplein 20 in Venlo.

Kom gerust eens kijken en luisteren!